Letné kúpalisko čakajú pred jeho otvorením nevyhnutné opravy

12.06.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 12. júna (TASR) - Letné kúpalisko vo Vranove nad Topľou bude v tomto roku sprístupnené verejnosti podobne ako aj po minulé sezóny, a to v prvý júlový deň. Do termínu otvorenia relaxačného centra však musí mesto odstrániť v jeho areáli poruchy viacerých technologických zariadení.
Primátor Vranova nad Topľou Ján Ragan (nezávislý) TASR informoval, že mestské kúpalisko začne v lete prevádzkovať nový nájomca na obdobie piatich rokov. Z predchádzajúcim prevádzkovateľom relaxačného areálu ukončila samospráva nájomný vzťah v septembri minulého roka.
"Súčasná situácia nie je dobrá, pretože doterajší nájomca nám odovzdal kúpalisko v nie veľmi dobrom stave," vysvetlil Ragan s tým, že niektoré škody na zariadeniach vznikli ešte pred jeho odovzdaním, ďalšie následne počas uplynulej zimy. Najviac financií z mestského rozpočtu si podľa primátorových slov vyžiada oprava kotla na ohrev vody a filtračných zariadení kúpaliska.
Samospráva si chce výdavky za potrebné opravy uplatniť voči poisťovni ale aj doterajšiemu nájomcovi. "Pred štyrmi rokmi dostal nové kúpalisko s novým zariadením. Logicky ho chceme mať v takom stave v akom sme ho prenajali," prízvukoval primátor mesta. Gabriel Čopák, zástupca doterajšieho nájomcu kúpaliska pre TASR povedal, že jeho finančnú spoluúčasť na oprave spomínaných zariadení považuje za neopodstatnenú.
"V jeseni minulého roka som kúpalisko odovzdal mestu pripravené na zazimovanie o čom bola spísaná aj zápisnica. Mesto si podľa môjho názoru následne nesplnilo všetky povinnosti súvisiace s technickým zabezpečením kúpaliska, nezazimovalo ho," uzavrel Čopák. Kto nesie zodpovednosť za poškodenie jednotlivých zariadení kúpaliska bude podľa Raganov
 

Vyberte región